28 Eylül 2013 Cumartesi

Kredi kartı Ukash

Kredi kartı ,  bankaların ve bir takım fonlanma kuruluşlarının müşterilerine verdiği ,  anlaşmalı POS aleti yer alan alım satım noktalarında ödeme amaçlı veya banka ATM'lerinden nakit avans çekmek amaçlı kullanılabilen ,  yapılan harcamaların aylık olarak bankaya bir seferde veya taksitlerle ödenmek zorunda olunduğu ,  nakit paraya muadil bir ödeme aracıdır .

Genel uygulamada dönemsel borç tutarının tespit edilmiş bir oranı minimum ödeme tutarı olarak belirlenir .

Müşteri en az bu tutar civarında ödeme yaptığında olan borç tutarına banka açısından belirlenmiş olan alım satım veya nakit avans faizi aylık olarak işletilir .  Kredi kartı kullanarak alım satım yapanlar kartı verici bankaya borçlanmaktadırlar .  Banka genel uygulamada 30'ar muhtıra dönemlerde hesap kesimi yapar ve bu aşama boyunca kart ile yapılan harcamaları hesap bildirim cetveli  ( ekstre )  ile kart kullanıcısı müşteriye bildirir .Sistemde   Kredi kartı ukash alabileceğiniz güvenli siteler mevcuttur.

Cetvelde bildirilen borç amaçlı müşteriye yaklaşık 10 muhtıra ödeme süresi tanınır .  Bu zaman bitiminde ödenmeyen borç amaçlı banka muhtıra olarak gecikme faizi işletir .  Kayıtdışı ekonomiden kayıtlı ekonomiye geçişi hızlandıran birçok mühim bir araç olmakla bir arada ,  vadesinde ödenmeyen borçlara faiz yükü binmesi ve üste faiz tutarının %15'i civarında Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ve %5 Banka Sigorta Muameleleri Vergisi eklenmesi kredi kartı borcunun çığ buna benzer büyümesine yol açabilmektedir .

Türkiye'de kredi kartlarına dair her türlü çalışma BDDK açısından denetlenmektedir .  Türkiye'deki bütün bankalar ve finans kurumları açısından verilen kartların faiz oranları ve faiz hesaplama yöntemleri BDDK sitesinde güncel olarak yayınlanmaktadır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder